Quantcast
Κεφαλαιακά "μαξιλάρια" για bail-in πρέπει να σχηματίσουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Κεφαλαιακά “μαξιλάρια” για bail-in πρέπει να σχηματίσουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Τέσσερα χρόνια προθεσμία θα δώσουν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές σε 35-40 μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης για να σχηματίσουν κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξυγίανσης (Single Resolution Board) θα ανακοινώσει δεσμευτικές απαιτήσεις που ορισμένες τράπεζες μπορεί να δυσκολευτούν να πετύχουν.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, που έχουν στόχο να μειώσουν το κόστος για τους φορολογούμενους σε μία τραπεζική κρίση, οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εκδώσουν χρέος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν μέσο αυτοδιάσωσης (bail-in) για να απορροφηθούν ζημιές, εάν η τράπεζα αντιμετωπίσει κίνδυνο κατάρρευσης.

Σημειώνεται ότι, αυτά τα κεφαλαιακά “μαξιλάρια” , τα οποία εκτιμώνται μεταξύ 186 δισ. ευρώ και 276 δισ. ευρώ, δεν είχαν προσδιορισθεί έως τώρα.

Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης εποπτεύει 142 τράπεζες, οι οποίες εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, ενώ θα οριστούν δεσμευτικοί στόχοι σε μεταγενέστερο στάδιο και για τις μικρότερες τράπεζες.


Πηγή Πληροφοριών:Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.