Quantcast
Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωναν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομική επιβράδυνση στην περιοχή ασκούσαν πιέσεις, με την προσοχή να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα και τις πιθανές ενδείξεις που θα δώσουν οι αξιωματούχοι για την περιστολή των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Στις 12:08, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%, ενώ ο γερμανικός DAX, που είναι ο πλέον εκτεθειμένος στην επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων, σημείωσε πτώση 1,1%

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,7% καθώς η ανησυχία για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης στο μέτωπο των δαπανών άσκησαν νέες πιέσεις στα ιταλικά κρατικά ομόλογα. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 31 μονάδων βάσης γύρω στο 1,82%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας μιάμισης εβδομάδας. Οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων σημείωσαν άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 3,05%. Οι ιταλικές τράπεζες, που έχουν μεγάλη έκθεση στα ιταλικά κρατικά ομόλογα, σημείωσαν βουτιά 2%.

Πτώση 1,4% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα υποβάθμισε την ιδέα ότι μπορεί σύντομα να υλοποιηθεί μια συμφωνία με την Commerzbank, ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg ότι ζητήθηκε η άποψη των βασικών μετόχων για μια πιθανή συνένωση δυνάμεων. Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε 2%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.