Quantcast
Μικρή υποχώρηση σημείωσε το δολάριο - enikonomia.gr
share

Μικρή υποχώρηση σημείωσε το δολάριο

δημοσιεύτηκε:

Μικρή υποχώρηση σημείωσε σήμερα το δολάριο, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την εξέλιξη των μισθών στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους αναλυτές, να επιβραδύνουν τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας (Fed) τον επόμενο χρόνο.

Για μία ακόμα φορά τις τελευταίες εβδομάδες, τα φώτα της δημοσιότητας «έκλεψε» το κρυπτονόμισμα bitcoin, καθώς ξεκίνησε η διαπραγμάτευσή του στο χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων της Cboe Global Markets.

Τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξαν μία μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μισθών ενισχύθηκε ελαφρά στο 2,5% από 2,3% τον Οκτώβριο.

Η Fed αναμένεται ευρύτερα να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη και θεωρείται πιθανόν να τα αυξήσει περαιτέρω δύο ή τρεις φορές στη διάρκεια του 2018. Ωστόσο, ο χαμηλός ακόμη πληθωρισμός και ρυθμός αύξησης των μισθών δημιουργεί αβεβαιότητα για τις προοπτικές όσον αφορά τα επιτόκια το επόμενο έτος.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων υποχώρησε κατά 0,1% στις 93,801 μονάδες από το υψηλό επίπεδο δύο εβδομάδων που σημείωσε την Παρασκευή.

Το ευρώ ενισχύθηκε 0,1% στα 1,1791 δολάρια, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια.

Η ισοτιμία του bitcoin αυξήθηκε περίπου 12% στα 16.422 δολάρια στο Χρηματιστήριο Bitstamp του Λουξεμβούργου, σε ελάχιστη απόσταση από το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 16.666,66 μονάδων που είχε φθάσει στην αγορά την Παρασκευή.

Η πρώτη διαπραγμάτευση προθεσμιακών συμβολαίων του bitcoin ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Χρηματιστήριο Προθεσμιακών Τιμών της CBOE Global Markets.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του bitcoin με τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση άνοιξε με μία τιμή 15.460 δολαρίων, η οποία εκτινάχθηκε στη συνέχεια στα 18.700 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 21%, ενώ η τελευταία τιμή διαμορφωνόταν στα 17.770 δολάρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.