Quantcast
Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών αλλά οδεύουν προς την όγδοη συνεχή εβδομάδων κερδών, χάρη στο ράλι των ενεργειακών μετοχών και το πιο αδύναμο ευρώ, κάτι που βοήθησε τους επενδυτές να παραβλέψουν τις ανησυχίες για τους πολιτικούς κινδύνους στην Ιταλία.

Η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της Richemont σημείωσε πτώση 7,7% αφού ο όμιλος προϊόντων πολυτελείας ανακοίνωσε μικρότερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη. Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθαν οι μετοχές της μεγαλύτερης γαλλικής εταιρίας video game Ubisoft μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον μηνών, καταγράφοντας άνοδο 0,7% σε εβδομαδιαία βάση. Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε πτώση 0,1%, μετά το υψηλό επίπεδο ρεκόρ στο οποίο έκλεισε χθες.

Πτώση 0,2% σημείωσε νωρίτερα ο ιταλικός FTSE MIB, που οδεύει προς τη δεύτερη συνεχή εβδομάδα απωλειών καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών ότι η κυβερνητική συμφωνία μεταξύ δύο αντισυστημικών κομμάτων θα μπορούσε να χαλαρώσει τη δημοσιονομική πειθαρχία στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της χώρας.

Η Enel σημείωσε πτώση 0,6% αφού η Goldman Sachs αφαίρεσε την ιταλική, κρατικά ελεγχόμενη εταιρία κοινής ωφελείας από τη λίστα με τις αγαπημένες της μετοχές λέγοντας ότι τα σχέδια του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας για την ενεργειακή πολιτική μπορεί να πλήξουν τις τιμές. Οι ιταλικές τράπεζες – λόγω των κρατικών ομολόγων που διακρατούν – και οι εταιρίες κοινής ωφελείας θεωρούνται ότι είναι οι πιο εκτεθειμένες στις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ οι εταιρίες εξαγωγών θεωρούνται σχετικά ασφαλέστερες.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.