Quantcast
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι μετοχές των ευρωπαϊκών βιομηχανικών εταιριών και των εταιριών εμπορευμάτων χάρη στα οικονομικά αποτελέσματα και την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, ενώ οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν, εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης ύστερα από το διήμερο ράλι τους.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, με την ελβετική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού ABB και τη γαλλική εταιρία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Schneider να δίνουν τη μεγαλύτερη ώθηση στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600.

Η ABB σημείωσε άνοδο 3,9% καθώς τα κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ η καλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία της Schneider οδήγησε τη μετοχή της σε άνοδο 2%.

Η αύξηση των τιμών των μετάλλων, μετά τις ρωσικές κυρώσεις που προκάλεσαν ανησυχίες για την προσφορά στην παγκόσμια αγορά, οδήγησαν ανοδικά τον δείκτη πρώτων υλών κατά 0,3%, ύστερα από κέρδη 4,3% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Συνολικά ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν νωρίτερα αμετάβλητος καθώς η αδυναμία του κλάδου υγειονομικής φροντίδας αντιστάθμισε τα κέρδη των μετοχών πρώτων υλών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.