Quantcast
Σε χαμηλό 3 μηνών υποχωρεί το δολάριο - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό 3 μηνών υποχωρεί το δολάριο

δημοσιεύτηκε:

Το δολάριο υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον μηνών έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων ενώ το ευρώ και η στερλίνα ενισχύθηκαν, με το αμερικανικό νόμισμα να αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά με πτώση σχεδόν 10% – στη χειρότερη επίδοσή του από το 2003.

Το δολάριο ξεκίνησε το 2017 σε υψηλά επίπεδα, με τον δείκτη που αποτυπώνει την αξία του έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων να καταγράφει υψηλό 14 ετών χάρη στις ελπίδες ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα εφάρμοζε πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Στη συνέχεια, ωστόσο, υποχώρησε, μεταξύ άλλων εξαιτίας των αμφιβολιών για την ικανότητα του Τραμπ να προωθήσει αυτές τις πολιτικές.

Το ευρώ, που σήμερα ανήλθε σε υψηλό τριμήνου στο 1,1982 δολάριο, έχει ενισχυθεί φέτος σχεδόν 14% έναντι του δολαρίου – στην καλύτερη επίδοσή του από το 2003.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,3% σε χαμηλό 10 ημερών στα 112,56 γεν. Το αμερικανικό νόμισμα αναμένεται να σημειώσει πτώση σχεδόν 4% έναντι του ιαπωνικού το 2017.

Το bitcoin ήταν σχεδόν αμετάβλητο στα 14.500 δολάρια στην πλατφόρμα συναλλαγών Bitstamp, μετά από απώλειες 6% χθες. Παρόλο που έχει υποχωρήσει από το ιστορικά υψηλό επίπεδο των σχεδόν 20.000 δολαρίων που άγγιξε πριν από 12 ημέρες, αναμένεται να κλείσει το 2017 με άνοδο σχεδόν 1.400%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.