Quantcast
Υποχωρούν οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

Υποχωρούν οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

H καλή πορεία της οικονομίας και το θετικό κλίμα που επικρατεί αντανακλάται στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Η εξυγίανση της οικονομίας και η προοπτική της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο φαίνεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών στα κρατικά ομόλογα γεγονός που συνδέεται με τον υψηλό τζίρο που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη δευτερογενή αγορά.

Πιο αναλυτικά σήμερα τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της αγοράς ομολόγων η απόδοδη του 10ετους ομολόγου “έκανε βουτιά” υποχωρώντας στο 4,06% απο 4,30% που είχε κλείσει χθες στο HDAT.

Ωστόσο στη συνέχεια η απόδοση αυξήθηκε εκ νέου στο 4,20% ενώ πριν από λίγο το ίδιο ομόλογο διαπραγματευόταν στο 4,12%. Υπενθυμίζεται ότι το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου κυμαίνονταν χθες στο 3,6%.

Οσον αφορά στον τζίρο στο ΗΔΑΤ τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές της εβδομάδας έχουν καταγραφεί συναλλαγές ύψους 97 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ κυμαινόταν στα 5 ως 7 εκατ. ευρώ.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.