Quantcast
Διεθνείς αγορές: Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές - enikonomia.gr
share

Διεθνείς αγορές: Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές

δημοσιεύτηκε:

Στα ίδια επίπεδα κινούνταν σήμερα οι παγκόσμιες μετοχές ενόψει της συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), ενώ οι επενδυτές επαναξιολογούν την άποψή τους για τις μετοχές τεχνολογίας ύστερα από τη βουτιά που σημείωσαν οι μετοχές του Facebook μετά τα δημοσιεύματα για κατάχρηση προσωπικών δεδομένων.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, ήταν αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους στις 11:01 ώρα Ελλάδας, ενώ ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1%.

Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν υποαπόδοση στην Ευρώπη καθώς ο κλάδος κατέγραψε πτώση 0,3%, μετά τη χθεσινή πτώση αμερικανικών ομοειδών τους εν μέσω φόβων για αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο, την ώρα που το Facebook δέχεται πυρά ύστερα από τα δημοσιεύματα ότι επέτρεψε παράτυπα την πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών.

Στις ΗΠΑ, η μετοχή του Facebook σημείωσε χθες βουτιά 6,8% επηρεασμένη από τις αποκαλύψεις για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,1% καθώς οι επενδυτές δέχθηκαν με θετικό τρόπο τη συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο που επιτεύχθηκε μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed αργότερα σήμερα –της πρώτης για τον νέο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ– εν μέσω ανησυχιών ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να υιοθετήσει περαιτέρω εμπορικά μέτρα με προστατευτικό χαρακτήρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.