Quantcast
Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων αντιστάθμισαν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Kering και η Credit Suisse.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,4%.

Στην αγορά συνεχίζουν να υπάρχουν ανησυχίες για τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων αφού η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ξεπέρασε το συμβολικό όριο του 3% χθες, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ελκυστικότητα των μετοχών και των κλάδων που διανέμουν σταθερά μερίσματα.

Σήμερα σχεδόν όλοι οι ευρωπαϊκοί κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τις μετοχές πετρελαίου και αερίου να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.

Η μετοχή της εταιρίας ειδών πολυτελείας Kering σημείωσε άνοδο 7% μετά την εντυπωσιακή επίδοση στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου χάρη στην ισχυρή ζήτηση για ρούχα και τσάντες της Gucci.

Η Credit Suisse κατέγραψε άλμα 4,6% καθώς τα κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.