Quantcast
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν την Πέμπτη άνοδο 1% στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους, στην προοπτική περιορισμού των διαθέσιμων ποσοτήτων πετρελαίου διεθνώς, εν αναμονή των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Οι κυρώσεις αυτές, θα εφαρμοστούν από το Νοέμβριο.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, για τα συμβόλαια ενός μηνός, καταγράφηκαν στα 82,17 δολάρια, αυξημένες κατά 83 σεντς ή 1%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 84 σεντς ή 1,2% στα 72,41 δολάρια το βαρέλι.


share
Σχόλια Αναγνωστών

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του μπρεντ σημείωσαν σήμερα άνοδο και οδεύουν προς την έκτη συνεχή εβδομάδα κερδών, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης, της επικείμενης επαναφοράς των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, της μείωσης της παραγωγής στη Βενεζουέλα και των προβλημάτων στη Νιγηρία.

Στις 12:13 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο 39 σεντς στα 79,69 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του ξεπέρασε χθες τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 14 σεντς στα 71,63 δολάρια το βαρέλι και οδεύουν προς την τρίτη συνεχή εβδομάδα ανόδου.

Οι αυξανόμενες τιμές έχουν ήδη ηχήσει συναγερμό μεταξύ των χωρών με υψηλή κατανάλωση πετρελαίου. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες πως θα διασφαλίσει ότι υπάρχει επάρκεια προσφοράς στην αγορά του αργού καθώς η Ινδία, χώρα με υψηλή κατανάλωση, εξέφρασε την απογοήτευσή της με τις αυξανόμενες τιμές.

Οι τιμές του αργού έχουν βρει στήριξη στις μειώσεις παραγωγής που συμφώνησαν ο ΟΠΕΚ και άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στον ανεπτυγμένο κόσμο έχουν ήδη μειωθεί κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.