Quantcast
Με άνοδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Με άνοδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η αισιοδοξία για την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας συνέχισε να εξαπλώνεται στις αγορές παρά την κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας και τη νέα κρίση για το Brexit.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο βρετανικός δείκτης των blue chip FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, καθησύχασαν τους επενδυτές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν δει ουσιαστική επιβράδυνση λόγω της επιβολής μεγαλύτερων εμποδίων στο εμπόριο.

«Οι ίδιοι οι δασμοί στο εμπόριο δεν είναι κάτι καινούργιο, η αγορά τούς γνωρίζει εδώ και πάνω από ένα μήνα και προς το παρόν οι συνθήκες προσφέρουν στήριξη στην οικονομική ανάπτυξη, επιτρέποντας στις αγορές να κινηθούν ανοδικά», ανέφεραν οι αναλυτές της London Capital Group. «Το κλίμα μπορεί να παραμείνει ανθεκτικό έως ότου δούμε ισχυρές ενδείξεις ότι αυτές οι εμπορικές εντάσεις οδηγούν σε ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία, κυρίως στην Κίνα».

Στη Βρετανία, κάποιοι επενδυτές θεώρησαν ότι η παραίτηση του υπουργού για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει σε μια ηπιότερη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η χρονική συγκυρία δεν είναι θετική για την πρωθυπουργό ενόψει της Λευκής Βίβλου του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit και πριν τις κρίσιμες συνομιλίες με τις Βρυξέλλες, αλλά οι αγορές αντιδρούν θετικά στην άρση ενός σημαντικού εμποδίου σε ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις ‘ήπιο Brexit’», σύμφωνα με αναλυτές της Accendo Markets.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.