Quantcast
Διεθνή χρηματιστήρια: Σημαντική πτώση λόγω ανησυχιών για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Διεθνή χρηματιστήρια: Σημαντική πτώση λόγω ανησυχιών για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι ανησυχίες για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας αναστατώνουν σήμερα τις διεθνείς αγορές, με τα Χρηματιστήρια να καταγράφουν σημαντική πτώση και τη ζήτηση να αυξάνεται για πιο ασφαλείς επενδύσεις, όπως είναι τα ομόλογα του γερμανικού κράτους. 

Πριν από λίγο, ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 υποχωρούσε σχεδόν 1,5%, ενώ αντίστοιχες ήταν οι μειώσεις των εθνικών δεικτών. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφει απώλειες σχεδόν 2,5%, με τις ζημιές να φθάνουν το 11% από την αρχή του έτους και 41% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Με πτώση άνοιξε και η Wall Street, η οποία εντάθηκε εν μέσω συνεχιζόμενων πωλήσεων. Ο δείκτης Dow Jones σημείωνε πριν λίγο πτώση 1,2% ή 215 μονάδων.

Αναλυτές δήλωναν ότι η έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της έχει αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ακόμη και της εξόδου της από το ευρώ. “

Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων διμορφωνόταν σήμερα στο 12,49% που είναι λίγο χαμηλότερο από το υψηλό διετίας, ενώ η απόδοση των 2ετών ομολόγων ανήλθε σε 26,28%. 

Οι πωλήσεις στα χρηματιστήρια ενισχύθηκαν και από τους φόβους σχετικά με την Κίνα, η οποία επέτρεψε στους διαχειριστές κεφαλαίων να δανείζουν μετοχές. 

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε περαιτέρω στο 0,05%.

 

 

Πηγή:Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.