Quantcast
Στο 3,65% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Στο 3,65% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Εν αναμονή της νέας έκδοσης 10ετούς ομολόγου, η οποία πιθανότατα θα ολοκληρωθεί αύριο, κινήθηκε σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων.

Νωρίτερα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε ότι αναθέτει σε έξι τράπεζες την κοινοπρακτική έκδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s κατά δύο βαθμίδες, στην κατηγορία Β1.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που το Ελληνικό Δημόσιο εξέδωσε 10ετές ομόλογο με την ίδια διαδικασία, ήταν το Μάρτιο του 2010.

Παρά τα θετικά νέα, στην αγορά παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα η απόδοση του υφιστάμενου 10ετούς ομολόγου να αυξηθεί ελαφρά στο 3,67% στη διάρκεια της συνεδρίασης από 3,65% που έκλεισε την Παρασκευή.

Αντιστοίχως κινήθηκε και το 5ετές ομόλογο, του οποίου η απόδοση αυξήθηκε στο 2,85% από 2,80% .

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 7ετές και 15ετες ομόλογο με 4 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έκλεισε στο 3,65%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,16% να διαμορφωθεί στο 3,49% από 3,46%. 

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.