Quantcast
Νέα πτώση της τουρκικής λίρας - enikonomia.gr
share

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας

δημοσιεύτηκε:

Μικρή πτώση κατέγραψε σήμερα η λίρα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν την προτιμησιακή μεταχείριση της Τουρκίας ως προς το εμπόριο που επέτρεπε ορισμένα τουρκικά προϊόντα να εισάγονται στη χώρα αδασμολόγητα, μειώνοντας παράλληλα στο μισό τους δασμούς στον εισαγόμενο τουρκικό χάλυβα.

Χρηματιστής σε τράπεζα δήλωσε ότι οι ανησυχίες για τις προοπτικές της Τουρκίας αυξάνουν τις πιέσεις στη λίρα που προκαλεί η ενίσχυση του δολαρίου, ενώ οι αποφάσεις της Ουάσινγκτον θα έχουν μικτό αντίκτυπο.

Στις 11:22 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 6,0595 λίρες έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας από το επίπεδο των 6,0475 λιρών που έκλεισε χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, κρίθηκε ότι είναι προσήκον να τερματιστεί η ένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα που είναι γνωστό με την ονομασία Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων (ΣΓΠ) λόγω του επιπέδου της οικονομικής της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR), οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2017 τουρκικά αγαθά αξίας 1,66 δισεκ. δολαρίων βάσει του ΣΓΠ, ήτοι το 17,7% των εισαγωγών τους από την Τουρκία.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.