Quantcast
Σε νέο ιστορικά χαμηλό υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Σε νέο ιστορικά χαμηλό υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Η απόδοση των ελληνικών τίτλων σημείωνε μείωση 5 μονάδων βάσης στο 2,67% στις 16.20 (ώρα Ελλάδος).

Παράλληλα, το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων – η διαφορά στην απόδοσή τους από αυτή των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων – έσπασε το”φράγμα” του 3% για πρώτη φορά μετά το 2010.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ελληνικών 10ετών ομολόγων από αυτή των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων διαμορφωνόταν στο 2,91%.

Το κλίμα στην αγορά παρέμεινε θετικό και οι επενδυτές διατηρούν την αισιοδοξία τους, παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε πριν απο μερικές ώρες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σχετικά με την επίτευξη των φετινών δημοσιονομικών στόχων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκδόσεις ομολόγων που έκαναν η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, παρά τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις που προσφέρουν.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και τις εμπορικές διενέξεις ωθούν τις αποδόσεις των ομολόγων του πυρήνα της ευρωζώνης σε πολυετή ή και ιστορικά χαμηλά, ενώ περιορίζονται και τα spreads, κάτι που υποδηλώνει πως έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι για αποδόσεις, το οποίο ωφελεί την περιφέρεια.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 2,37%, του ισπανικού τίτλου στο 0,53% και του πορτογαλικού στο 0,63%, ενώ του 10ετούς γερμανικού διαμορφώνεται στο -0,24%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.