Quantcast
Μικρή άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων - enikonomia.gr
share

Μικρή άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών, οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κινήθηκαν σήμερα διορθωτικά, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να σημειώσουν άνοδο.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κυμαίνονταν το απόγευμα στο 2,15% από 2,04% που είχε υποχωρήσει χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,15%.

Ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών και η υποτονική επενδυτική δραστηριότητα προκάλεσαν πιέσεις στις τιμές των ομολόγων. Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή του έτους οι τιμές των ομολόγων έχουν καταγράψει άνοδο της τάξεως του 20%. Υπό τις συνθήκες αυτές, η έξοδος της χώρας στις αγορές μετά τις εκλογές της Κυριακής θεωρείται πολύ πιθανή.

Ο κύριος όγκος τυχόν μελλοντικών εκδόσεων θα χρησιμοποιηθεί πιθανώς για την εξόφληση μέρους των ακριβών δανείων του ΔΝΤ (περίπου 10 δισ. ευρώ ) όσο και στην ΕΚΤ (περίπου 11 δισ. ευρώ) που αγοράστηκαν βάσει του προγράμματος SMP του Ευρωσυστήματος.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 6 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.