Quantcast
Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου μετά τη δήλωση της μέλλουσας προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι πρέπει να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχώρησε στο 1,57% έναντι 1,61% που κυμαίνονταν χθες το απόγευμα. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου η οποία κυμαινόταν πριν από λίγο στο 0,941% από 0,951% χθες.

Η δήλωση της Λαγκάρντ για το πρωτογενές πλεόνασμα

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, στον οποίον έχει δεσμευτεί η Ελλάδα έως το 2022, πρέπει να επανεξεταστεί με μεγάλη προσοχή.

Όπως είπε «η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην οποία στοχεύαμε.

Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.