Quantcast
Νέα άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Νέα άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκε και σήμερα η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Παρόλο που η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά αναβάθμισης του αξιόχρεού της, κυριάρχησαν για δεύτερη συνεδρίαση ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να κινηθούν ανοδικά.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αγγίζει το 1,38%, από 1,32% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Υπενθυμίζεται, ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει κάτω από το 1,2%, σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτή των αντίστοιχων ιταλικών ομολόγων.

Στο 0,48% διατηρήθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στις διεθνείς αγορές ομολόγων, μετά την αναθεώρηση των προοπτικών των κρατικών ομολόγων από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s. Ο διεθνής οίκος, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, την επιβράδυνση της ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο και τον αυξημένο κίνδυνο που διαπιστώνει για νέα χρηματοοικονομικά σοκ, αναθεώρησε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές των κρατικών ομολόγων. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι περιφερειακές αγορές της Ευρωζώνης.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.