Quantcast
Νέα αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων - Πάνω από το 1,5% το 10ετές - enikonomia.gr
share

Νέα αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων – Πάνω από το 1,5% το 10ετές

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 1,5% και το spread έναντι του 10ετούς γερμανικού να πλησιάσει το 1,9%. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου που έφθασε στο 0,65% απο 0,45% χθες. 

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν σήμερα όλα σχεδόν τα κρατικά ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου. Αντιθέτως, σημαντικά κέρδη είχαν μέσα στην εβδομάδα τα γερμανικά και τα γαλλικά ομόλογα. Τα ομόλογα του λεγόμενου σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης ευνοήθηκαν περαιτέρω μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην σύναψη μίας νέας εμπορικής συμφωνίας.

Το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην ελληνική αγορά επιδείνωσαν περαιτέρω οι σημερινές απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την βιωσιμότητα του δημόσιου Χρέους.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 25ετές ομόλογο με 18 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,55% από 1,44%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.