Quantcast
Στο 1,45% παρέμεινε η απόδοση των 10ετών ομολόγων - Μείωση για τους 5ετείς τίτλους - enikonomia.gr
share

Στο 1,45% παρέμεινε η απόδοση των 10ετών ομολόγων – Μείωση για τους 5ετείς τίτλους

δημοσιεύτηκε:

Ελαφρά μείωση σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του 10ετούς, με έντονες διακυμάνσεις, διατηρήθηκε περί το 1,45%, ενώ και το spread τους παρέμεινε σταθερό στο 1,9%. Καλύτερη ήταν η κίνηση του 5ετούς ομολόγου, του οποίου η απόδοση υποχώρησε στο 0,53% από 0,65%

Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στρέφονται στις μετοχές ως αποτέλεσμα της αισιοδοξίας που επικρατεί στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κίνας με τους υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές.

Στην Ευρωζώνη και ειδικότερα στη Γερμανία επικρατεί προβληματισμός για την δυναμική της οικονομίας. Ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς απέρριψαν σήμερα το αίτημα βιομηχάνων (ΒDI) και συνδικάτων (DGB) για αύξηση των δημόσιων επενδύσεων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) περιορισμένη ήταν σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 5ετές ομόλογο με 2 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.