Quantcast
Σημαντική μείωση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου - enikonomia.gr
share

Σημαντική μείωση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κυμαίνονταν νωρίς το απόγευμα στο 1,40% από το 1,51% χθε, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,51% από 0,53%.

Στήριξη στην αγορά ομολόγων έδωσαν η θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βελτιωμένο σενάριο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον που προσέλκυσαν σήμερα όλες περιφερειακές αγορές της Ευρωζώνης. Τον τόνο για μία ακόμη φορά έδωσε στις αγορές ομολόγων ο πρόεδρος των ΗΠΑ ΝτόναλντΤράμπ, ο οποίος προειδοποίησε χθες το βράδυ ότι θα προχωρήσει σε αυξήσεις των δασμών στα κινεζικά προϊόντα στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 23 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλαγματική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.