Quantcast
Στο 1,57% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Στο 1,57% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να αγγίξει το 1,57% από το 1,52% που κυμαίνονταν χθες.

Ανοδικά κινήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,652% από 0,601%.

Η ελληνική αγορά κινήθηκε σήμερα σε αντίθετη κατεύθυνση από τις άλλες αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, οι οποίες σημείωσαν σήμερα σημαντική άνοδο.

Η όξυνση του εμπορικού πολέμου από τις ΗΠΑ οδήγησε σε ράλι τις αγορές των ομολόγων. Τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να διαρκέσει άλλο ένα χρόνο, ήρθε μια μέρα αφού η κυβέρνηση του ανακοίνωσε νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από τη Βραζιλία και την Αργεντινή και απείλησε με αύξηση των δασμών έως και κατά 100% για γαλλικά προϊόντα – από σαμπάνια μέχρι τσάντες – εξαιτίας της φορολογίας των ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την Ουάσιγκτον βλάπτουν τις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 14 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.