Quantcast
Ομόλογα: Σημαντική μείωση των αποδόσεων - enikonomia.gr
share

Ομόλογα: Σημαντική μείωση των αποδόσεων

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,44% από 1,50% που κυμαίνονταν την Παρασκευή.

Στα επίπεδα του 0,57% από 0,62% μειώθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου. Στην αγορά παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα οι τιμές να κινηθούν και πάλι ανοδικά. Η ελληνική αγορά επωφελήθηκε από το γενικότερο θετικό κλίμα που επικράτησε σήμερα σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης οι οποίες αντέδρασαν στην αύξηση των εξαγωγών που καταγράφηκε στην Γερμανία τον Οκτώβριο.

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται αυτή την εβδομάδα η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπό την Κριστίν Λαγκάρντ και η συνέντευξηΤύπου που θα ακολουθήσει. Η πρόεδρος της ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα εκφράσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει την υφιστάμενη πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 52 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 5τές ομόλογο με 25 εκατ.ευρω.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.