Quantcast
Ράλι των ελληνικών ομολόγων: Σε νέα ιστορικά επίπεδα η απόδοση του 10ετούς - enikonomia.gr
share

Ράλι των ελληνικών ομολόγων: Σε νέα ιστορικά επίπεδα η απόδοση του 10ετούς

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο ιστορικό επίπεδο υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Fitch την Παρασκευή.

Πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 1,137% από 1,31% που κυμαίνονταν την Παρασκευή. Αντιστοίχως η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 0,32% από 0,43%.

Οι αναλυτές του οίκου θεωρούν δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τον δημοσιονομικό στόχο από το 2021 και μετά ως τμήμα μιας συμφωνημένης διαδικασίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η οποία θα λάβει υπόψη τις δημοσιονομικές και αναπτυξιακές επιδόσεις και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Μια μείωση του στόχου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική ώθηση στην οικονομία. Δεδομένη θεωρούν επίσης τη διατήρηση εποικοδομητικής σχέσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της χώρας, «με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου συγκρούσεων που προκάλεσε οικονομική αστάθεια στο παρελθόν».

Προβλέπει δε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα αποκλιμακωθεί από το 181,2% του ΑΕΠ το 2018 στο 161% έως το 2021, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν παράγοντες που μετριάζουν την παράμετρο αυτή και στηρίζουν τη βιωσιμότητά.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.