Quantcast
Ξανά κάτω από το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Ξανά κάτω από το 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από το επίπεδο του 1% διατηρήθηκε και την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 η απόδοση του 10 ετούς ελληνικού ομολόγου μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10 ετούς ελληνικού έφτασε σήμερα στο 0,91% μειωμένη κατά 5,85% από το χθεσινό κλείσιμο. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά υποχώρησε χθες η απόδοσή του του 10 ετούς ελληνικού ομολόγου κάτω από το 1%, φτάνοντας στο 0,97%.

Tην ίδια ώρα η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,29 % υποχωρώντας 15,75% έναντι 0,30% που διαμορφώθηκε χθες, Τετάρτη.



Σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σημείωναν πτώση 1 έως 3 μονάδων βάσης σήμερα. Οι αποδόσεις στη Νότια Ευρώπη ήταν επίσης χαμηλότερες, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν ομόλογα που προσφέρουν μία θετική απόδοση παρά απλά τα πιο ασφαλή ομόλογα, όπως τα γερμανικά, που έχουν αρνητική απόδοση.

Τα διεθνή χρηματιστήρια υποχωρούν, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου μειώθηκαν 5 μονάδες βάσης στο 1,58% και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις προκάλεσαν ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη. Αυτές οι ανησυχίες έδωσαν τον τόνο στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund να υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο -0,40%.

Με πληροφορίες από Investing.com, Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.