Quantcast
Κορονοϊός: Υπό πίεση τα ελληνικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Υπό πίεση τα ελληνικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Υπό πίεση βρέθηκαν τα ελληνικά ομόλογα λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σημαντική άνοδο κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου ξεπερνώντας το 1,167% από 1,08% που κυμαινόταν την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου.

Υποχώρησε η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στο -0,50%, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν ισε ασφαλέστερες τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων να διευρυνθεί σημαντικά στο 1,67% από 1,58% την Τρίτη. Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 0,43% από 0,37% χθες και του 15ετούς στο 1,68% από 1,58%.

Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ακολουθούν την τάση που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη Ν. Ευρώπη, εξαιτίας των ανησυχιών για εξάπλωση του κορονοϊού πέραν της Ιταλίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έχει αυξηθεί πάνω από 8 μονάδες βάσης στο 1,02%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα μήνα. Οι επενδυτές αναζητούσαν καταφύγιο στα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.