Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσο "χτυπήθηκαν" οι μετοχές από τον πόλεμο της Ουκρανίας -Τι λένε οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσο “χτυπήθηκαν” οι μετοχές από τον πόλεμο της Ουκρανίας -Τι λένε οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι

δημοσιεύτηκε:

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να δίνουν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνει η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία

Αναλυτικά:

HSBC: Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα οι τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών


Η HSBC αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και θεωρεί ευκαιρία την πτώση που έχει συντελεστεί από την εισβολή στην Ουκρανία και το sell-off του 30% από τα τέλη Φεβρουαρίου.

-Goldman Sachs: Το επόμενο 12μηνο ο Γενικός Δείκτης Τιμών θα ανέλθει στις 1.175 μονάδες


Tην προηγούμενη εβδομάδα και ενώ το Χ.Α δεχόταν τα “πολεμικά πυρά” η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs εκτιμούσε ότι το επόμενο 12μηνο ο Γενικός Δείκτης Τιμών θα ανέλθει στις 1.175 μονάδες (42% υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής) και σημειώνει ότι η ελληνική αγορά προσφέρει καλύτερο προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής από ό,τι ο S&P 500.

UBS: Ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η UBS -επίσης “ταύρος” για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες- ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, παρά τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία. Αυξάνει τις προβλέψεις για το ΑΕΠ για το 2022 στο 5,5% ή 1,5 μονάδες βάσης πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς και 60 μονάδες βάσης πάνω από τις προβλέψεις της Κομισιόν. Με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να βρίσκονται σε τροχιά προς μονοψήφιους δείκτες NPE φέτος και την επαρκή ικανότητα δανεισμού μετά την ολοκλήρωση μέτρων κεφαλαιακής ενίσχυσης, η UBS αναμένει ότι ο κλάδος θα συμβάλει σημαντικά στη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης. Σύμφωνα με την UBS, οι αποτιμήσεις των μετοχών της Ευρωζώνης είναι ελκυστικές, έχοντας πλέον υποχωρήσει στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2020. Οι μετοχές της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται κάτω από τη μέση σχετική αποτίμηση 10 ετών με βάση τους δείκτες p/e, όπως σημειώνεi η UBS.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων καταγράφει απώλειες 12,77%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει μειωθεί κατά 9,133 δισ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 14,15%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίηση κατά 7,49%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 22,42%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.