Quantcast
BlackRock: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

BlackRock: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

Η μεγάλη αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία BlackRock, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 4,7 τρις. δολαρίων περίπου, αγόρασε ελληνικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από τις χαμηλές τιμές των ελληνικών ομολόγων, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών ότι η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις από την τελευταία συμφωνία για το πρόγραμμα βοήθειας στη χώρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της στο Λονδίνο, για επενδύσεις σε σταθερούς τίτλους σε ευρώ, Michael Krautzberger.

«Για τα πιο επιθετικά κεφάλαια, αγοράσαμε ένα μικρό κομμάτι ομολόγων της Ελλάδας πριν από μία εβδομάδα», δήλωσε ο Krautzberger σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Προφανώς, οι πρώτες ειδήσεις δεν φαίνονταν καλές, αλλά κοιτάζοντας τους όρους τιμολόγησής τους, θεωρήσαμε ότι η απαισιοδοξία είχε φθάσει σε υπερβολικό βαθμό». Ο Krautzberger διαχειρίζεται περίπου 60 δις. ευρώ.

Οι αποδόσεις των 10ετών και των 2ετών ελληνικών ομολόγων έχουν κάνει άλμα φέτος. Η απόδοση των 10ετών τίτλων αυξήθηκε σήμερα κατά 2 μονάδες βάσης στο 11,26%.

Οι επενδυτές ελληνικών ομολόγων είχαν φέτος συνολικά απώλειες 23%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τις αγορές που παρακολουθεί το Bloomberg.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.