Quantcast
Wall Street: Ανάμεικτο κλείσιμο με την προσοχή στραμμένη στη Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ανάμεικτο κλείσιμο με την προσοχή στραμμένη στη Fed

δημοσιεύτηκε:

Ανάμεικτο ήταν το κλείσιμο στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί εν μέσω της διήμερης συνεδρίασης της Fed, που ξεκίνησε σήμερα. Αν και δεν αναμένεται καμία μεταβολή στη νομισματική πολιτική, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και τις οικονομικές προβλέψεις της, καθώς και τη συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της, Τζάνετ Γέλεν, αύριο το βράδυ.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% και ο Nasdaq 0,5%. Ο δείκτης ενεργειακών εταιρειών του S&P 500 μειώθηκε, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε απώλειες 2,3% στα 36,34 δολάρια το βαρέλι, με τους επενδυτές να στρέφουν πάλι την προσοχή τους στην υπερπροσφορά του αργού.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν 0,1% τον Φεβρουάριο έναντι του προηγούμενου μήνα, ενώ οι πωλήσεις του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, σημειώνοντας πτώση 0,4% αντί αύξησης 0,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Valeant Pharmaceuticals κατρακύλησε 51% μετά την ανακοίνωση απροσδόκητης ζημίας το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και την αναβολή υποβολής της ετήσιας οικονομικής κατάστασής της στις αμερικανικές εποπτικές Αρχές, θέτοντας την εταιρεία σε κίνδυνο χρεοκοπίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.