Quantcast
Wall Street: Με πτώση 0,8% έκλεισε ο Dow Jones - Απώλειες για τις ενεργειακές μετοχές - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με πτώση 0,8% έκλεισε ο Dow Jones – Απώλειες για τις ενεργειακές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, χάνοντας τα χθεσινά κέρδη της και δείχνοντας ότι το ράλι που έκανε το τελευταίο τρίμηνο μπορεί να βασίζεται σε σαθρό έδαφος. Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,8% στις 17.750 μονάδες. Απώλειες 0,9% για τον S&P 500 και 1,1% για τον Nasdaq.

Μετά to -11% που σημείωσε τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2016, ο δείκτης S&P 500 ανέκτησε τις απώλειες αυτές, αλλά καθώς τα κέρδη έχουν πιάσει «οροφή», οι επενδυτές αμφιταλαντεύονται και πάλι για τις μετοχές, με αποτέλεσμα οι όποιες αρνητικές ειδήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη να μπορούν να προκαλέσουν πτώση της αγοράς.

Η σημερινή πτώση της αγοράς ακολούθησε την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου για δεύτερη ημέρα, τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι λίγο χαμηλότερη του αναμενόμενου φέτος. Χρηματιστές ανέφεραν ότι η βουτιά των μετοχών διογκώθηκε από τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Στην πραγματικότητα, τα ερωτηματικά για την ευρωστία της ανάκαμψης της αγοράς παραμένουν. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Τα εταιρικά κέρδη είναι, επίσης, υποτονικά. Με πάνω από το 70% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη κινούνται σε τροχιά μείωσης κατά 7,3%, σύμφωνα με την FactSet. Οι πρώτες προβλέψεις δείχνουν ότι και για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται πτώση των κερδών.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχώρησε σήμερα 2,7% στα 43,56 δολάρια το βαρέλι, επιδρώντας αρνητικά στις τιμές των ενεργειακών μετοχών. Οι τιμές του χαλκού και του σιδηρομεταλλεύματος μειώθηκαν απότομα μετά την υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.