Quantcast
Νέα «βουτιά» της τιμής του μπρεντ στα 66 δολάρια το βαρέλι - enikonomia.gr
share

Νέα «βουτιά» της τιμής του μπρεντ στα 66 δολάρια το βαρέλι

δημοσιεύτηκε:

Νέα «βουτιά» έκαναν σήμερα οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού πετρελαίου σε νέο χαμηλό 5ετίας, καθώς αυξάνονται οι προβλέψεις ότι και το 2015 θα επικρατήσουν συνθήκες υπερβάλλουσας προσφοράς στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί κατά 4,27% στα 66,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε κατά 2,27 δολάρια στα 63,55 δολάρια. Το Κουβέιτ, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ,ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει οι τιμές να παραμείνουν πιεσμένες για περίπου έξι μήνες. 

 Η πτώση των τιμών συνεχίσθηκε σήμερα, μετά μία έκθεση της Morgan Stanley που αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις τιμές του “μαύρου χρυσού”. Η τράπεζα σημείωνε στην έκθεση ότι οι τιμές πετρελαίου μπορεί να μειωθούν έως τα 43 δολάρια το 2015, ενώ στο βασικό της σενάριο προβλέπει μέση τιμή του μπρεντ στα 70 δολάρια για το 2015 και στα 88 δολάρια το 2016.

Prices continued to decline following a Morgan Stanley report that revised its oil price forecasts lower. In a report dated Dec. 5, Morgan Stanley said oil prices could fall as low as $43 a barrel next year. The U.S. investment bank cut its average 2015 Brent base-case outlook by $28 to $70 per barrel, and by $14 to $88 a barrel for 2016.

 

Πηγή: Reuters

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.