Quantcast
Σε χαμηλό πενταετίας η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στην Ασία - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό πενταετίας η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στην Ασία

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έπεσε την Δευτέρα στα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά τη διαβεβαίωση της ομάδας χωρών – παραγωγών του ΟΠΕΚ ότι η παγκόσμια παραγωγή δεν θα μειωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να «κατρακυλήσει» περαιτέρω προτού παρουσιάσει σημάδια αύξησης.

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» καταγράφει πτωτική τάση κατά το τελευταίο εξάμηνο καθώς το υψηλής ποιότητας ελαφρύ αργό πετρέλαιο από τη Νότιο Αμερική καλύπτει σημαντικό μέρος της ζήτησης, σε μια περίοδο αποδεδειγμένης υποτονικής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο ΟΠΕΚ διατηρεί την παραγωγή σταθερή. «Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αμπντουλάχ αλ Μπάντρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντουμπάι την Κυριακή.

«Συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικό η παραγωγή να μην μειωθεί για το προσεχές διάστημα» υπογράμμισε ο ίδιος.

Στην Ασία, η τιμή του μπρεντ για τον Ιανουάριο έπεσε στα 60,28 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή που κατέγραψε από τον Ιούλιο του 2009.

Όσο για το αμερικανικό αργό, η τιμή για τον Ιανουάριο έκλεισε στα 58,5 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα κατέγραψε τιμή 56,25 δολάρια το βαρέλι, την πιο χαμηλή από το Μάιο του 2009.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.