Quantcast
Καταργούνται τριετίες και επιδόματα - enikonomia.gr
share

Καταργούνται τριετίες και επιδόματα

δημοσιεύτηκε:

Βόμβα μεγατόνων για τον κατώτατο μισθό, που τινάζει στον αέρα και όλα τα επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι όπως γάμου, τριετών, ανθυγιεινό, τέκνων και σπουδών κρύβει το συμπληρωματικό μνημόνιο που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση.

Οι δανειστές στις παρατηρήσεις τους κάνουν ρητή αναφορά στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και στον καθορισμό του από την 1/1/2017 σε νέο ποσό και χωρίς κανένα επίδομα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με διάταξη του νόμου 4254/14 ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ είναι είναι ένας ξερός μισθός» και σε αυτόν δεν θα προβλέπονται από το 2017 ούτε επιδόματα, ούτε προϋπηρεσία, ακόμα και αν η προϋπηρεσία (τριετίες) έχει παγώσει στα χρόνια που είχαν οι εργαζόμεβνοι ως το Νοέμβριο του 2012.

Ορατό είναι και το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις έως και 30% σε ήδη εργαζόμενους που παίρνουν προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας μαζί με τον κατώτατο μισθό.

Παράλληλα η τρόικα επισπεύδει τις συνολικές αλλαγές στα εργασιακά καθώς ζητά εντός Σεπτεμβρίου να έχει ψηφιστεί ο νόμος που καταργεί συνδικαλσιτικά προνόμια και θα επιτρέπει τις ομαδικές απολύσεις χωρίς καμία διοικητική έγκριση, δηλ. χωρίς να απαιτείται η απόφαση του εκάστοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.