Quantcast
Άνεργοι: 36.000 προσλήψεις για νέους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη - enikonomia.gr
share

Άνεργοι: 36.000 προσλήψεις για νέους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη

δημοσιεύτηκε:

Τριάντα έξι χιλιάδες ευκαιρίες για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και εγγυημένη απασχόληση προσφέρει σε ανέργους ο ΟΑΕΔ μέσα στον Ιούλιο.

Οι θέσεις θα καλυφθούν στο πλαίσιο τριών νέων προγραμμάτων που ανακοίνωσε ο Οργανισμός και αφορούν ανέργους όλων των ηλικιών ακόμη και άτομα που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.

Οι διαδικασίες για την έκδοση αντίστοιχων προσκλήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς έχει καθοριστεί ο προϋπολογισμός του κάθε προγράμματος.

Αναλυτικά τα προγράμματα που θα «τρέξουν», σύμφωνα με το Έθνος, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και τα προβλεπόμενα κονδύλια για την υλοποίησή τους, είναι τα ακόλουθα:

– Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 10.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με συνολικό προϋπολογισμό 44 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 3.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών με προϋπολογισμό 13,2 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και εγγυημένης απασχόλησης ανέργων σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για 23.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών με προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των οποίων το δελτίο ανεργίας είναι σε ισχύ, οι οποίοι εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες κάθε προγράμματος.

Στο μεταξύ, τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τέσσερα ακόμα προγράμματα (σ.σ. τρία τον Σεπτέμβριο και ένα τον οκτώβριο) για νέες θέσεις εργασίας, υποστήριξης της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕΠ) για ανέργους και ΑμΕΑ και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα το πρώτο από αυτά προβλέπει τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους και ειδικές ομάδες ανέργων.

Παράλληλα θα «τρέξουν» τα προγράμματα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και 1.000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

Θα ακολουθήσει, τον Οκτώβριο, το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.