Quantcast
Την υποβάθμιση του ΙΚΑ Οινοφύτων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Την υποβάθμιση του ΙΚΑ Οινοφύτων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

Την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Οινοφύτων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), η οποία συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη φορέων των Οινοφύτων Βοιωτίας (δήμος Τανάγρας, Εργατικό Κέντρο Θήβας, Σωματείο ΕΑΒ, Σωματείο Χειριστών, Λαϊκή Συσπείρωση Οινοφύτων, δήμος στους πολίτες (Δ. Τανάγρας), Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου, Μείζονα Αντιπολίτευση δήμου Τανάγρας, Τοπική Εφημερίδα Ελ. Λόγος, Σωματείο Συνταξιούχων Θήβας, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Οινοφύτων), που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ Βοιωτίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στη σύσκεψη αναλύθηκε η αναγκαιότητα της παρουσίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην περιοχή, με μία υπηρεσία αυξημένων αρμοδιοτήτων που θα στεγάζεται στο σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο και όχι με το σχεδιαζόμενο αποκεντρωμένο τμήμα.

Για τους εργαζόμενους στην κοινωνική ασφάλιση, κυρίαρχο κριτήριο για τη χωροθέτηση και το μέγεθος των περιφερειακών υπηρεσιών ενός ασφαλιστικού οργανισμού, είναι τα “ασφαλιστικά μεγέθη”, που διαχειρίζεται η κάθε υπηρεσία και όχι τα νούμερα της απογραφής πληθυσμού».

«Σε ποια εξάλειψη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αναφέρονται, όταν στα Οινόφυτα υποβαθμίζουν την παρουσία του ΕΦΚΑ, ενώ πρόκειται για μία βιομηχανική ζώνη με 1.831 ενεργές επιχειρήσεις – παραγωγικές μονάδες, από τις οποίες οι 636 ΑΕ. Οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχονται από το υποκατάστημα Οινοφύτων μαζί με επιπλέον 5.640 ενεργά οικοδομικά έργα στην περιοχή. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων στα Οινόφυτα είναι πολλαπλάσιοι των μόνιμων κατοίκων και κάτοικοι, κυρίως, της Αθήνας» επισημαίνει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στην σύσκεψη αποφασίσθηκε οι φορείς να διεκδικήσουν την διατήρηση του τοπικού υποκαταστήματος Οινοφύτων, ώστε να μην υποβαθμισθεί σε τμήμα κοινωνικής ασφάλισης με αρμοδιότητες ΚΕΠ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.