Quantcast
Αυτά είναι τα κριτήρια καταβολής του ΕΚΑΣ - enikonomia.gr
share

Αυτά είναι τα κριτήρια καταβολής του ΕΚΑΣ

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Αμετάβλητα παραμένουν για φέτος τα κριτήρια καταβολής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Αναλυτικά, το μηνιαίο επίδομα κυμαίνεται από 30 έως 230 ευρώ, για τους συνταξιούχους ηλικίας από 65 ετών και άνω που πληρούν τα εξής κριτήρια:

Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, μισθούς και λοιπά επιδόματα δεν υπερβαίνει τα 8.472, 09 ευρώ. Ανάλογα με το ποσό του εισοδήματος, το επίδομα κυμαίνεται από 57,5 έως 230 ευρώ τον μήνα. Στο κριτήριο αυτό συνυπολογίζονται: το επίδομα απόλυτης αναπηρίας, το εξωιδρυματικό επίδομα, το καθαρό ποσό από μισθούς και συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης, τα ποσά στρατιωτικής σύνταξης που χορηγούνται σε αναπήρους ειρηνικής περιόδου.

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ.

Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 15.380,9 ευρώ.

Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ.

Ειδικά εισοδηματικά κριτήρια ισχύουν για την καταβολή ΕΚΑΣ ύψους 30 ευρώ το μήνα, σε όσους πληρούν τα εξής κριτήρια:

Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, μισθούς και λοιπά επιδόματα κυμαίνεται από 8.472,10 έως 9.200 ευρώ.

Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ.

Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.500 ευρώ.

Το ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.