Quantcast
Σε διαβούλευση τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή - enikonomia.gr
share

Σε διαβούλευση τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

δημοσιεύτηκε:

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το σχέδιο της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Με βάση την πρόταση του υπουργείου καθορίζονται διαφοροποιήσεις από τα ισχύοντα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση «λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ρύθμιση έχει σκοπό «τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ειδικών εκπαιδευτικών των μαθητών, με στόχο την αξιοποίηση των γνώσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εφόσον κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο πρόσληψης εκπαιδευτικών από τους πίνακες γενικής εκπαίδευσης».

Οι απόψεις και προτάσεις μπορούν να υποβάλονται στον σύνδεσμο: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=3372 και αναμένεται να ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί  την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Απριλίου, στις 15:00, «λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της έκδοσης και δημοσίευσης της απόφασης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.