Quantcast
Στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων του τ. ΟΕΚ - enikonomia.gr
share

Στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων του τ. ΟΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τέως ΟΕΚ και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών.

Συγκεκριμένα, η απόφαση, την οποία υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, αφορά στον τρόπο υπολογισμού και στη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων οικιστών του τ. ΟΕΚ. Συγκεκριμένα, αφορά στον τρόπο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και άληκτου κεφαλαίου, καθώς και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλών των δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ είτε πρόκειται για περιπτώσεις που βρίσκονται σε στάδιο έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων είτε για περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια και βρίσκεται σε ισχύ ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής είτε για περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και εκκρεμεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των δικαιούχων προς τον ΟΑΕΔ.

Σκοπός των παρακάτω ρυθμίσεων αποτελεί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διευκόλυνση των δικαιούχων, όπως αυτοί προσδιορίζονται παραπάνω, ώστε να αποκτήσουν οριστικά παραχωρητήρια, που η έκδοσή τους εκκρεμεί ή να αποπληρώσουν τυχόν χρονίζουσες και μη οφειλές τους, αυξάνοντας, με τον τρόπο αυτό, τα αντίστοιχα έσοδα του ΟΑΕΔ, που βαίνουν συνεχώς μειούμενα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.