Quantcast
Βροχή τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις - Αναλυτικά παραδείγματα - enikonomia.gr
share

Βροχή τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις – Αναλυτικά παραδείγματα

δημοσιεύτηκε:

Βροχή πέφτουν τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Το σχέδιο «Αιγαίο – Αργοσαρωνικός» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όπως τελικά αποδεικνύεται οι επιχειρήσεις συνεχίζουν την πρακτική των προηγούμενων χρόνων μη εκδίδοντας αποδείξεις.

Συνολικά, στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος της σεζόν 14.500 έλεγχοι. Μύκονος, Σαντορίνη και Νάξος έχουν την «τιμητική» τους, καθώς οι περισσότεροι έλεγχοι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στους ανωτέρω προορισμούς, όπου έχουν επιβληθεί και τα περισσότερα πρόστιμα.

Οι παραβάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο μη έκδοση αποδείξεων από τους επιχειρηματίες, αλλά έχουν εντοπιστεί και πειραγμένα λογισμικά που «σβήνουν» στο τέλος της ημέρας τις συναλλαγές.

Για παράδειγμα, γνωστή ψαροταβέρνα διέθετε σύστημα που διέγραφε στο τέλος της ημέρας τμήμα των συναλλαγών.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, ενώ έκλεισε για 48 ώρες. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελεγκτικού μηχανισμού:

1. Σε εστιατόριο στη Μύκονο, σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν, όπου οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρουσιάστηκαν ως πελάτες, δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίστηκε για 48 ώρες, ενώ επιβλήθηκε και το σχετικό πρόστιμο.

2. Στη Σέριφο «ζευγαράκι» (ελεγκτών) διαπίστωσε σε μπαρ της περιοχής ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις.

3. Σε φούρνο στη Νάξο, ελεγκτές «μεταμφιεσμένοι» σε τουρίστες διαπίστωσαν ότι οι αποδείξεις ήταν άγνωστη λέξη. Επιβλήθηκε η ποινή του κλεισίματος για 48 ώρες.

4. Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι διαπιστώθηκε η μη έκδοση 60 αποδείξεων. Το μπαρ έκλεισε για 48 ώρες.

5. Στην Ιο σε ταβέρνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση 13 αποδείξεων.

6. Σε επιχείρηση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στη Νάξο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 120 αποδείξεων και σε αντίστοιχη επιχείρηση στη Μύκονο 38 αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν. Ποινές έως 2.500 ευρώ

7. Σε μπαρ-ρέστοραν στις Σπέτσες διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 136 αποδείξεις, αξίας 9.000 ευρώ. Το κατάστημα θα κλείσει από την Πέμπτη έως το Σάββατο.

8. Μπιτς-μπαρ στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 37 αποδείξεις και κλείνει από σήμερα και για 48 ώρες.

9. Ταβέρνα στον Αγ. Προκόπιο Νάξου δεν είχε εκδώσει 14 αποδείξεις και κλείνει από σήμερα για 48 ώρες.

Πηγή: Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.