Quantcast
Έχασε το κοινωνικό μέρισμα για… 2 ευρώ - enikonomia.gr
share

Έχασε το κοινωνικό μέρισμα για… 2 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί της χώρας έχουν να διηγηθούν πρωτοφανείς ιστορίες με αφορμή τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

“Με επισκέφτηκε ένας πολίτης προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ως ετήσια έσοδα 9.002,37 ευρώ και το σύστημα τον πέταξε έξω εξαιτίας των 2,37 ευρώ που είχε παραπάνω”, είπε ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών του νομού Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης, μιλώντας στο cretapost.gr.

Ο κ. Μπαριτάκης αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό όπου η αίτηση ενός συνταξιούχου για να λάβει το κοινωνικό μέρισμα απορρίφθηκε από το σύστημα επειδή είχε καταθέσει το εφάπαξ του στην τράπεζα.

“Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος παίρνει 600 ευρώ το μήνα σύνταξη, άρα δικαιούται το μέρισμα. Ωστόσο, είχε πάρει το εφάπαξ του και το είχε καταθέσει στην τράπεζα με αποτέλεσμα το σύστημα να τον πετάξει έξω”.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι είναι ότι έχουν δηλωθεί ως φιλοξενούμενοι.

“Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στους φιλοξενουμένους. Πρόκειται για ανθρώπους που έμεναν παλιά σε ένα δικό τους σπίτι αλλά τώρα έχουν επιστρέψει – εξαιτίας της κρίσης – στους γονείς τους. Αυτοί, σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτούνται, δεν δικαιούνται μέρισμα”, ανέφερε ο κ. Μπαριτάκης σημειώνοντας ότι “οι όροι και οι προϋποθέσεις θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικοί για να μπορούν να ενταχθούν κάποιες ομάδες που επίσης έχουν πρόβλημα”.

Πηγή πληροφοριών: enikos.gr – cretapost.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.