Quantcast
Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι πολύτεκνοι για τα εισοδηματικά κριτήρια του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι πολύτεκνοι για τα εισοδηματικά κριτήρια του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η από 8.1.2018 απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ).

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος για «την εφαρμογή κοινωνικού οικιακού τιμολογίου», τίθενται εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συνδέονται με τον αριθμό των μελών της πολύτεκνης οικογένειας.

Ειδικότερα, οι δύο πολύτεκνοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο ένας έχει 4 ανήλικα παιδιά και ο δεύτερος έχει 2 ανήλικα και 2 ενήλικα παιδιά. Οι πολύτεκνοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή μειωμένου τιμολογίου στην ΔΕΗ, καθώς το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος υπερβαίνει το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία του υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις τους, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Στην αίτησή της, η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου, ενώ προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις και ειδικά εκείνες που προστατεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.