Quantcast
«Kαίνε» οι τιμές των καυσίμων - enikonomia.gr
share

«Kαίνε» οι τιμές των καυσίμων

δημοσιεύτηκε:

«Καίνε» τα καύσιμα στην τσέπη των καταναλωτών, με τις τιμές να τραβούν την ανηφόρα και τους πρατηριούχους να έχουν μπει σε έναν άτυπο χορό καθημερινών αυξήσεων.

Η αστάθεια που υπάρχει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η κρίση στη Βενεζουέλα καθώς και ένας συνδυασμός παραγόντων στις διεθνείς αγορές, έχουν εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως.

Αναλυτές προειδοποιούν πως η επιδείνωση της κρίσης στην Βενεζουέλα δημιουργεί κινδύνους στην προσφορά, η οποία έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά λόγω της συμφωνίας του καρτέλ ΟΠΕΚ-Ρωσίας για ταβάνι στην παραγωγή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέρχονται κατά 73 σεντς ή 1% στα 70 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 63 σεντς ή 0,8% στα 75,54 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στην αρχή του έτους η τιμή της αμόλυβδης ήταν περίπου στο 1,50 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες, έχει πάρει την ανιούσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στα 1,58 λεπτά το λίτρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.