Quantcast
ΑΣΕΠ: Εκπλήξεις στον τελικό πίνακα διοριστέων της 3Κ/2018 - enikonomia.gr
share

ΑΣΕΠ: Εκπλήξεις στον τελικό πίνακα διοριστέων της 3Κ/2018

δημοσιεύτηκε:

Η ειδική εμπειρία, ο τρόπος απόδειξή της με την κατάθεση κατάλληλων πιστοποιητικών αναμένεται να φέρουν τα “πάνω – κάτω” στον τελικό πίνακα διοριστέων.

Πηγές του ΑΣΕΠ τόνιζαν στο workenter ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων, χωρίς να καταφύγει στην διαδικασία των ψευδών πιστοποιητικών, παρανόησε την ειδική εμπειρία, προσκομίζοντας λάθος βεβαιώσεις.

Οι υποψήφιοι αυτοί παρέβλεψαν την σωστή απόδειξη προϋπηρεσίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίας. Η σωστή απόδειξη της εμπειρίας είχε εγκαίρως δημοσιοποιηθεί από το workenter (βλέπε ΕΔΩ).

Υπογραμμίζεται ότι πολλοί υποψήφιοι κατέθεσαν βεβαίωση προϋπηρεσίας η οποία χορηγείται από τον δήμο “για κάθε νόμιμη χρήση” αλλά όχι για να κατοχυρωθεί η προϋπηρεσία σε ανταποδοτικές υπηρεσίας, που μόνο αυτή κέρδιζε το μπόνους της ειδικής εμπειρίας.

Σημειώστε ότι αυτός είναι ο λόγος που το workenter είχε επισημάνει, σε παλαιότερο δημοσίευμά του, ότι τα πιστοποιητικά, ιδιαίτερα στην κατηγορία ΥΕ μπορούν να δημιουργήσουν ανατροπή του τελικού πίνακα σε σχέση με τον πρσωρινό σε ποσοστό έως και 60%.

Τι θα κάνει το ΑΣΕΠ

Μπροστά σε τέτοιου τύπου βεβαιώσεις, που δεν αποδεικνύεται με σαφήνεια η προϋπηρεσία σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, το ΑΣΕΠ έχει δύο δυνατότητες:

  1. Θα διαπιστώσει -εξαντλώντας την δικαιοδοσία του- να δει εάν από άλλα πιστοποιθητικά στον φάκελο του υποψηφίου τεκμαίρεται η προϋπηρεσία σε ανταποδοτικά
  2. Εάν αυτό δεν μπορεί να το διαπιστώσει, δεν θα επικοινωνήσει με τον φορέα και θα ακυρώσει τα μόρια της ειδικής εμπειρίας. Θα τα δώσει ως απλή εμπειρία


Πηγή: workenter.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.