Quantcast
Σας ενδιαφέρει: Βήμα- βήμα η διαδικασία για τη δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού - enikonomia.gr
share

Σας ενδιαφέρει: Βήμα- βήμα η διαδικασία για τη δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η λίστα των οφειλετών που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων τους.

Γι’ αυτό και όσοι δεν έχουν δηλώσει στο Taxisnet τον ακατάσχετο λογαριασμό θα πρέπει να το πράξουν άμεσα. Αρχικά θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή του Taxisnet χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους. Από εκεί και πέρα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1. Εισέλθετε στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.aade.gr και επιλέξτε «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».

2. Στη συνέχεια θα υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και θα δηλώσετε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).

Μετά την υποβολή της αίτησης από τον φορολογούμενο, ακολουθούν τρία στάδια έως ότου ενεργοποιηθεί το μέτρο του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ:

– Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΔΗΛΕΔ) στέλνει αυθημερόν στις τράπεζες τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

– Οι τράπεζες ελέγχουν κατά πόσο το ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και απαντούν επίσης αυθημερόν στην ΔΗΛΕΔ για το αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα.

– Ενημερώνεται ο φορολογούμενος για το αν εγκρίθηκε το αίτημά του ή όχι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.