Quantcast
Αλαλούμ με τα δημοτικά τέλη και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα - enikonomia.gr
share

Αλαλούμ με τα δημοτικά τέλη και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

δημοσιεύτηκε:

Αλαλούμ επικρατεί με το θέμα της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σύμφωνα με τον νόμο, οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από τα τέλη για το διάστημα που το διαμέρισμα ήταν κλειστό μέχρι τις 19 Ιουλίου οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος. Οι Δήμοι διαγράφουν την οφειλή αν ο ιδιοκτήτης καταθέσει βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ και υπεύθυνη δήλωση ότι το ακίνητο είναι κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο για το συγκεκριμένο διάστημα.

Ο νόμος ωστόσο προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και ύστερα.

Εάν ο ιδιοκτήτης δηλαδή υποβάλλει τη δήλωση τον ερχόμενο Οκτώβριο θα απαλλαγεί μεν από την οφειλή ως τις 19 Ιουλίου, θα πληρώσει όμως δημοτικά τέλη για το διάστημα από τον Ιούλιο ως την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Αλαλούμ επικρατεί σύμφωνα με το “Έθνος” και όταν ιδιοκτήτης ζητήσει βεβαίωση καταβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) ώστε να μπορέσει να μεταβιβάσει το ακίνητο.

Άλλοι δήμοι χρεώνουν μόνο το ΤΑΠ της τελευταίας πενταετίας και χορηγούν τη βεβαίωση χωρίς περαιτέρω έρευνα. Άλλοι δήμοι κάνουν έρευνα και για άλλες οφειλές όπως τα δημοτικά τέλη και χρεώνουν αναδρομικά μεγάλα ποσά για ακίνητα που είναι κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα. Άλλοι δήμοι χρεώνουν τα αναδρομικά για μια 5ετία ενώ έχουν υπάρξει αναφορές για χρέωση αναδρομικών 9ετίας ή ακόμη και 20ετίας. 

Με πληροφορίες από “Έθνος”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.