Quantcast
Μέσα στη… νύχτα μπήκαν για ρύθμιση 4.000 οφειλέτες! - enikonomia.gr
share

Μέσα στη… νύχτα μπήκαν για ρύθμιση 4.000 οφειλέτες!

δημοσιεύτηκε:

Το γεγονός ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τέθηκε στη διάθεση των οφειλετών λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, δεν εμπόδισε τουλάχιστον 4.000 οφειλέτες να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους δηλώσεις μέσα στη νύχτα.

Τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον –υποβάλλονται πλέον περισσότερες από 400-500 αιτήσεις ανά ώρα- αν και η ουσιαστική πληροφορία θα αρχίσει να φτάνει στο υπουργείο Οικονομικών από την Τρίτη οπότε και αναμένεται να φανούν οι πρώτες πληρωμές στις τράπεζες.

Το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι μέχρι την Παρασκευή που λήγει η πρώτη προθεσμία για την διαδικασία της προκαταβολής, θα έχει συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που εισέπραξε με τη διαδικασία της ρύθμισης εξπρές μέσα στον Μάρτιο δηλαδή πάνω από 150 εκατ ευρώ. Την όποια απόφαση για παράταση –ήδη κατατέθηκε η σχετική τροπολογία που αφήνει παράθυρο παράτασης ενός μήνα-  θα την ανακοινώσει στο τέλος της εβδομάδας προκειμένου να εξαντλήσει κάθε παράθυρο τόνωσης των εσόδων του Απριλίου.

Πάντως το δέλεαρ για τους πολίτες είναι πολύ μεγάλο καθώς πρώτον τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από τη διαδικασία της προκαταβολής να πληρώσουν ότι θέλουν (πάνω από 200 ευρώ) και να γλιτώσουν ισόποσες προσαυξήσεις και δεύτερον τους επιτρέπει να κουρέψουν πρόστιμα και πρόσθετους φόρους από 30% στη χειρότερη περίπτωση μέχρι 100% στην καλύτερη περίπτωση. Το ενδιαφέρον αναμένεται να μεγαλώσει από Δευτέρα όταν και θα δοθούν όλες οι οδηγίες στη δημοσιότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.