Quantcast
Υπ. Εργασίας: Αναστολή πληρωμών εισφορών για σεισμόπληκτους της Ζακύνθου - enikonomia.gr
share

Υπ. Εργασίας: Αναστολή πληρωμών εισφορών για σεισμόπληκτους της Ζακύνθου

δημοσιεύτηκε:

Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης στη Ζάκυνθο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Με βάση την απόφαση, στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

3. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Ο Σταύρος Κοντονής

Στα μέτρα στήριξης για τους κατοίκους της Ζακύνθου αναφέρθηκε και ο βουλευτής του νησιού και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

«Πετύχαμε μια σειρά από αποφάσεις με άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και εντολές που δόθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής, ανακοινώνοντας την «αναστολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ενώ μετά την παρέλευση του εξαμήνου της αναστολής πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχεται η δυνατότητα νέας εξάμηνης ή δωδεκάμηνης ρύθμισης».

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, ο βουλευτής προανήγγειλε «έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ τους επόμενους μήνες, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.