Quantcast
Αύξηση του ακατάσχετου φέρνει η ρύθμιση με την εφορία - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Αύξηση του ακατάσχετου φέρνει η ρύθμιση με την εφορία – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Το “χτίσιμο” του ακατάσχετου λογαριασμού των φορολογουμένων επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις αρχές του 2019. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού που σήμερα ανέρχεται στα 1.250 ευρώ μηνιαίως για όσους φορολογούμενους δείχνουν διάθεση να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια λύση- όχι όμως οριζόντια- για όσους πολίτες θέλουν να δείξουν συνέπεια ως προς την καταβολή των φορολογικών τους οφειλών και μπουν σε ρύθμιση για την εξόφλησή τους. Επομένως, η όποια αύξηση του ακατάσχετου δεν θα αφορά στους κακοπληρωτές και όσους δεν είναι συνεργάσιμοι.

Η αύξηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται κλιμακωτά ώστε το ποσό που θα μπορεί να κινεί στον ακατάσχετο λογαριασμό του ο οφειλέτης να ισοδυναμεί με το τριπλάσιο μέχρι και το τετραπλάσιο της δόσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του “Έθνους”, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ο οφειλέτης να “ευνοηθεί” ως προς την αύξηση του ακατάσχετου, προκειμένου να χτίζει προς τα πάνω το όριό του, είναι να έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Από τη στιγμή που θα καταβάλλει τις υποχρεώσεις του, θα γίνεται σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού και αύξηση του ακατάσχετου ορίου. Εφόσον η δόση είναι για παράδειγμα 500 ευρώ, ο φορολογούμενος θα μπορέσει να κινήσει στον ακατάσχετο έως και 1.500 ευρώ, εάν είναι 1.000 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και μάλιστα κάποια στιγμή το ακατάσχετο μπορεί να φτάσει το τετραπλάσιο της δόσης.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.