Quantcast
Ημέρα "μεγάλης πληρωμής" η Παρασκευή: Καταβάλλονται ΚΕΑ, Δώρο Χριστουγέννων και αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια - enikonomia.gr
share

Ημέρα “μεγάλης πληρωμής” η Παρασκευή: Καταβάλλονται ΚΕΑ, Δώρο Χριστουγέννων και αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” ( ΚΕΑ) , του  Δώρου Χριστουγέννων αλλά θα καταβληθούν και τα αναδρομικά στους αποστράτους και σε άλλους συνταξιούχους ειδικών µισθολογίων.


Αναλυτικά:

-Το ΚΕΑ

Σήμερα, Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” ( ΚΕΑ) των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου .

Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 625.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα


-Δώρο Χριστουγέννων

Το αργότερο μέχρι σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2018 πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον, τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «προϋπόθεση καταβολής στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων 2018 είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης του μισθωτού στο χρονικό διάστημα από 01-05-2018 μέχρι 31-12-2018. Αν η σχέση εργασίας διήρκησε μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε ο μισθωτός δικαιούται ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή δύο ημερομίσθια, για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες εργασιακής σχέσης».

-Αναδρομικά

Σήμερα, 21 Δεκεµβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε αποστράτους και σε άλλους συνταξιούχους ειδικών µισθολογίων.

Επισημαίνεται ότι, τα καθαρά καταβαλλόµενα ποσά των αναδροµικών κυμαίνονται μεταξύ 450 ευρώ έως και 4.550 ευρώ, ανάλογα µε τον ασφαλιστικό βίο, τον βαθµό, τις αποδοχές, τη µεικτή κύρια σύνταξη και την κατηγορία προσωπικού από την οποία προέρχονται οι συνταξιούχοι.

Τα αναδρομικά ποσά που θα καταβληθούν, ανάλογα με την περίσταση, αφορούν διάστημα από 16,5 έως και 47 μήνες. Καταληκτική ημερομηνία για όλους θεωρείται η υπαγωγή στο νόμο Κατρούγκαλου. Το συνολικό κονδύλι που θα εκταμιευτεί ανέρχεται σε 233,1 εκατ. ευρώ (425 εκατ. ευρώ μεικτά).

Υψηλότερα ποσά θα λάβουν οι δικαστικοί έως 4.550 ευρώ και οι Πανεπιστημιακοί έως 4.350 ευρώ. Οι λιγότερο ευνοημένοι θα είναι οι γιατροί του ΕΣΥ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.