Quantcast
Σε ποιες περιπτώσεις οι ανήλικοι πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση - enikonomia.gr
share

Σε ποιες περιπτώσεις οι ανήλικοι πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση

δημοσιεύτηκε:

Σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα τέκνα είναι υποχρεωμένα να καταθέτουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, όπως προβλέπει η σχετική φορολογική νομοθεσία.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται:

1. Ανήλικα τέκνα που το εισόδημα τους προέρχεται από την παροχή προσωπικής εργασίας ή την λήψη σύνταξης λόγω θανάτου του πατέρα τους ή της μητέρας τους και παράλληλα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν εξαρτώμενα μέλη, πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην οποία περιλαμβάνεται κάθε εισόδημα τους. Στην περίπτωση αυτή θα αναγραφούν και στον πίνακα 8 του εντύπου Ε1 του γονέα ως εξαρτώμενα μέλη.

2. Ανήλικα τέκνα που αποκτούν εισόδημα και το οποίο δεν προέρχεται από την παροχή προσωπικής εργασίας ή την λήψη σύνταξης λόγω θανάτου του πατέρα τους ή της μητέρας τους και παράλληλα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν εξαρτώμενα μέλη , δεν είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν ξεχωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην οποία περιλαμβάνεται κάθε εισόδημα τους.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα εξαρτώμενα μέλη άνω των 18 ετών, ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.

Σε περίπτωση που τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα είναι υπόχρεα σε υποβολή δήλωσης θα συμπληρώνεται υποχρεωτικά ο ΑΦΜ τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.